“Jutawan Serta Memiliki 7 Dar4h K4cukan…” Kecantikan Anak Kak Ton, Nadia Annuar Raih Perhatian Netizen

Menjadi modɛl pada usia 19 tahun, kemudian menghadiri uji bakat sebagai pengacara untuk program Remaja, sebelum ditẫwarkan mengacara program Wanita Hari Ini (WHI) di salah sebuah stesen televḭsyen swasta.

Nama Nadia Annuar tidak perlu diperkenalkan lagi. Sudah hampir dua dekad kelibat pengacara popṳlar itu menghiasi kaca televisyɛn.

Bukan sahaja kejelitaan wanita k4cukan Thailand, Melayu, Indonesia, Arab, Laos dan Pakistan itu jadi pusat perhatian, tetapi kepetahannya mengacarakan beberapa program popular membuatkan ramai yang terpacak lama di hadapan televisyen.

Ibundanya yang juga usahawan kosmetḭk ternama iaitu Zaiton Hassan atau lebih dikenali sebagai Kak Ton mempunyai empat dar4h k4cukan, anak Kak Ton ini pula mewarisi dengan tujuh k4cukan keturunan yang cantik dan segak daripada kedua-dua ibu bapanya.

Pengakuan tersebut dibuat sendiri Nadia tidak lama dahulu. Ditemani Kak Ton, usahawan Be Group ini membuka bicara.

“Kalau mummy ada empat k4cukan iaitu Thailand, Laos, Pakistan dan Arab. Saya yang anak ini ada ekstra lah. Sebab ayah ada keturunan Malaysia dan Indonesia,” ujar personaliti TV ini sambil tertawa.

Yang pasti Nadia bukan hanya mewarisi kecantikan Kak Ton, bahkan dia turut mengikut jejak langkah ibunya dengan melibatkan diri dalam bidang pernḭagaan berasaskan kecantikan.

Hadir dengan label keluarannya sendiri iaitu Nadia’s Secret, rangkaian produk yang diusahakan Nadia adalah mampu milik dan berkualiti. Mengambil singkatan namanya sendiri sebagai jenama perniagaan, dia yang mempunyai pengalaman lebih 11 tahun dalam industri pengacaraan menggunakan segala ilmu kecantikan yang diperoleh bagi menghasilkan produk Nadia’s Secret.

“We believe in quality and want our customers to fall in love with each new product we develop and then fall head over heels when they find out it is all affordable! Nadia’s secret diciptakan oleh wanita, direka oleh wanita dan dihasilkan buat seluruh kaum wanita di luar sana.”

Antara produk Nadia’s Secret ialah minuman kesihatan dan kecantikan Be The Glamorous yang diformulasi untuk membantu menurunkan berat badan, detoks, anti penuaan, pemutihan kulit dan pati makanan tambahan Be Lemtox yang mempunyai ramuan istimewa diimport dari Itali.

Nadia yang gemar bergaya dengan fesyen santai itu berkata, rahsia utamanya adalah bersenam, selain mengamalkan pemakanan yang sihat. Nampak klise, tetapi itulah tip membolehkan beliau kekal aktif dan fit sepanjang hari.

“Bila bersenam, bukan sahaja bentuk badan cantik, malah kulit pun jadi berseri-seri. Paling penting, perlu pilih produk kecantikan yang betul-betul serasi dengan kulit dan mempunyai kelulusan.

“Ingat, semakin kita berusia, pilihan produk terutamanya pembersih muka perlu dititik beratkan. Begitu juga dengan seleksi pelembap muka dan serum. Memang agak renyah, tetapi hasilnya berbaloi,” katanya.

Satu lagi pesanan Nadia untuk wanita terutamanya yang sudah bergelar ibu, praktikkan amalan dan aktiviti sihat serta lakukan hobi yang mampu menggembira dan membahagiakan hati.

“Jika hati bahagia dan mood stabil, diri kita tidak cepat dimamah usia. Jadi, jangan sesekali malas untuk mencantikkan tubuh badan kita kerana semuanya bermula daripada dalaman yang sihat,” tambahnya.

Terdahulu, bercerita mengenai kehidupannya, pengacara berusia 38 tahun itu memberitahu dia masih bekerja keras sebagai pengacara dan penceramah motivasi biarpun mampu menjalani kehidupan mewah sebagai seorang jṳtawan. Katanya juga, sejak kecil dia dibesarkan secara sederhana dan tidak terlalu dis0gok dengan kemɛwahan.

“Saya bekerja keras seperti orang lain, bangun pukul enam pagi setiap hari untuk ke Sri Pentas mengacarakan program Malaysia Hari Ini dan selepas itu ada kerja-kerja penyiaran lain hingga malam.

“Saya tidak pernah menganggap kehidupan saya sudah selesa dengan apa yang ada ini kerana sejak kecil lagi diajar untuk hidup sederhana,” ujarnya.

Walaupun sibuk dengan komitmen dalam bidang yang diceburi baik dari segi kecantikan diri mahupun perniagaan, Nadia tetap tidak mengabaikan tanggungjawab menguruskan suami dan anak-anak.

Menjadi individu yang dikenali pada mata masyarakat, Nadia mestinya tidak terlepas dari tercalit dengan kontr0versi. Dia juga merupakan kakak kepada pelakon lelaki popular, Harris Annuar.

 

Sumber :NT

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber:http://www.mediakita.dnq.news

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*