“Hoi Safuan” – Disangka Mar4h, Cara Mak Jenny Borak Dengan Anak Lawak Habis

Setiap negeri mempunyai cara percakapn yang tersendiri walaupun kadang kala ada sesetengah dialek dari negeri tertentu yang mungkin agak kasar bagi orang biasa yang bukan dari negeri berkenaan.

Namun ianya bukanlah kurang sopan untuk didengari, tetapi mungkin mereka semua sudah terbiasa dengan nada yang kuat atau kasar. Selalunya orang yang asal daripada Melaka dan Negeri Sembilan yang sentiasa disalahertikan.

Begitu juga dengan gelagat ibu Penyanyi Nubhan Ahmad yang selesa disapa sebagai Mak Jenny atau nama sebenarnya Badariah omar yang telah berbual melalui telefon dengan anaknya itu tetapi suaranya yang agak kuat membuat ramai yang tersalah anggap.

Nada bersembang dua beranak itu lagaknya seperti sedang berg4duh di dalam telefon, walaupun begitu nampak comel apabila Mak Jenny ingin membaling telefon Nubhan ke dalam longkang pada penghujung perbualan mereka berdua. Nampak gar4ng tetapi memang itulah cara anak dan ibu itu berkomunikasi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NUBHAN AHAMAD (@nubhan.ahamad)


Menjengah ke ruangan komen ramai warganet yang berasal dari negeri sembilan yang setuju bahawa itulah cara mereka berkomunikasi dan ramai juga yang terhibur dengan perbualan anak dan ibu itu.

Komen Netizen:

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : https://www.instagram.com/nubhan.ahamad/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*