“Deml Maruah 0ku..” Wakil 0KU Buat Laporan Dkwa KakLong ‘Ejek’ Golongan 0ku

Orang kata terlajak perahu boleh diundur tapi jika terlajak kata atau perbuatan burvk padahnya. Itulah perumpaman yang sesuai dikatakan akan kejadian yang menimpa Kak Long atau nama sebenarnya Wan Noor Baizura. Kak Long ej3k OKU.

Susulan video ‘live’ Facebook miliknya tular sejak semalam yang memaparkan dirinya berpura-pura menjadi Orang Kurang Upaya (0KU) menimbulkan kemrahan ramai terutama golongan berkenaan.

Walaupun telah meminta maaf dan menaflkan tindakannya yang didkwa mengejek 0kU, nampaknya orang ramai masih tldak berpuas hati akan perkara tersebut. Pemuda buat laporan polls.

Terbaru, salah seorang pemuda yang juga merupakan individu OKU yang dikenali sebagai Khairul Hafiz telah memuat naik satu foto dirinya bersama laporan polls. Menerusi laporan polls yang dimuatnaik oleh pengguna di Facebook 0KU Sentral, is sebagai tanggungjawab untuk mempertahankan maru4h 0KU setelah dihina menerusi video berkenaan.

“Alhamdulillah. Selesai menunaikan tanggungjawab sebagai warga 0KU. Laporan terhadap KakLong telah dibuat. Bila 0KU dihlna, takkan kita nak duduk diam dan terima sahaja. Semoga ada sedikit keadilan dan semoga pelaku mengambil pengajaran,” tulis pemilik akaun Khairull Hafiz.

Menerusi sepotong video yang tular dipercayai dari sesi siaran Iangsung Facebooknya, Kak Long secara berseloroh membuat memek muka sambil mengejek pergerakan individu kurang sempurna. Kak Long pada masa sama tertawa sambil berjalan dengan gaya terhincut-hincut.

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet menyokong tindakan pemuda berkenaan. Bahkan mereka juga turut berharap perkara ini menjadi pengajaran buat wanita itu.

Demi maru4h 0KU.

Sumber: FB OKU Sentral , Gempak

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber :https://earnsupport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*