Pelakon ada hak tolak watak mel4mpau! Along Kamaluddin anggap babak p4nas Zul Ariffin a1bkan industri seni

JELEK! Itulah reaksi pengarah dan penerbit Along Kamaluddin apabila menonton klip aks1 pan4s pelakon Zul Ariffin yang tular baru-baru ini.

Kecewa dengan tindakan Zul melakonkan aksi tersebut, Along berkata sebagai seorang pelakon sepatutnya bijak memilih babak yang bersesuaian.

“Rasa jelek dan kecewa… kenapa perlu sebar ke seluruh rakyat Malaysia? Mana jati diri sebagai orang Melayu? Maaf saya katakan, saya kec3wa dengan artis itu.

Along 1

Zul tampil mohon maaf selepas dikec4m gara-gara video aks1 p4nas.

“Kenapa mesti lakonkan babak itu? Walaupun dengan alasan mengikut arahan pengarah. Kena fikir dengan bijak dan boleh saja tolak untuk babak itu.

“Bagi saya, ia satu benda yang terlalu a1b untuk industri,” kata Along kepada mStar pada Isnin di Hotel Royale Chulan Damansara, Petaling Jaya.

Along ditemui ketika majlis Tayangan Perdana program-program Ramadan Awesome TV dan kolabarasi amal tanggungjawab sosial korporat bersama Koperasi Amanah Pelaburan Berhad.

Pada Isnin, Zul akhirnya membuat permohonan maaf secara terbuka di Instagram selepas teruk dik3cam gara-gara membangkitkan kemarah4n ramai dengan klip aks1 pan4s.

Zul, 35, berkata, dia akan lebih berhati-hati memuat naik sebarang bahan yang diberikan kepadanya untuk tujuan promosi.

Kita ada batas orang Islam dan adat Melayu, tak perlu ikut orang barat.

ALONG KAMALUDDIN

PENGARAH

Sebelum ini, pengarah drama Perempuan Itu iaitu Ain Sharif menjelaskan adegan yang boc0r itu merupakan rakaman kedua yang mungkin tidak ditayangkan di televisyen.

Malah, Ain berkata rakaman tersebut juga akan digunakan untuk tujuan promosi sekiranya ia bersesuaian.

Dalam pada itu, Along menganggap teknik promosi itu tidak sepatutnya digunakan oleh mana-mana pengarah biarpun dengan niat mahu menarik perhatian penonton.

“Saya rasa dia pengarah baru… kalau pengarah lama takkan buat sebab akan fikir dua tiga kali apa kesan yang akan terjadi selepas itu.

“Bagi saya, memang tak patut babak itu dilakukan. Kita tak perlu nak buat highlight cerita kita untuk orang tonton dengan klip sebegitu.

Along 2

Along berharap tiada gimik atau publisiti murahan untuk promosikan drama.

“Kita ada batas orang Islam dan adat Melayu, tak perlu ikut orang barat. Trend gimik atau publisiti drama ini bagi saya, mereka ini mempunyai IQ yang cetek

“Tak semestinya, kita nak promosi cerita untuk penonton tonton drama, kita buat benda bukan-bukan… banyak lagi cara yang lebih baik,” ujarnya.

Sementara itu, Along memberitahu tindakan pengarah drama tersebut juga telah merosakkan imej pengarah lain.

Menurut Along, dia akan berasa malu dengan keluarga dan industri sekiranya meletakkan dirinya di tempat pengarah tersebut.

“Saya dapat tahu pun bila kawan-kawan sekolah hubungi, mar4h-mar4h. Bila jadi macam ini, dia telah meros4kkan dan mencemarkan imej pengarah lain juga.

“Kalau saya di tempat pengarah itu, saya akan malu dengan keluarga saya… malu pada industri,” katanya lagi.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber:Mstar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*