“Allahu Makin Sukar Untuk Bercakap..” Dit4han W4d 1cu, Ini Keadaan Terkini Bob Lokman!

Pelakon dan penulis lirik terkenal, Bob Lokman, 58, dilanda uj1an lagi pada bulan Ramadan ini apabila terpaksa mendapatkan rawatan di hospital ekoran kesihatannya kembali menyusut akibat masalah buah pinggang.

Menurut Bob, keadaannya kini stabil setelah menerima rawatan di Unit Rawatan Rapi (ICU) Pusat Rawatan Sultan Ahmad Shah, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia di Kuantan, Pahang sejak dua hari lepas.

“Jantung saya lemah sejak beberapa minggu lepas tetapi buah pinggang saya lagi tervk, badan penuh dengan air. Buah pinggang sudah teruk, mungkin sebab itu lemah sangat.

“Dua hari lepas saya dibawa ke sini oleh anak saya, Omar Hakim, 28, untuk rawatan lanjut. Doktor memantau j4ntung dan buah pinggang saya, tolong doakan saya pulih,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Bob pernah menjalani pembedah4n memasukkan alat Impl4ntable Aut0matic Cardi0verter Defibrillatr (IACD) untuk menstabilkan denyut4n jantungnya di Hospital Sultanah Bahiyah di sini pada 2020.

Bob menambah, dia mengakui agak terk1lan dan sedih apabila terpaksa mengetepikan ibadah puasanya untuk menjalani rawatan di ICU namun reda dengan ujian itu.

“Sejak 10 tahun lepas saya keluar masuk hospital dan tahun ini Ramadan masuk 1CU pula. Memang sedih sebab tidak boleh nak puasa tetapi nak buat macam mana.

“Doktor cakap kalau tak dapat rawatan, air akan memasuki paru-paru k0mplikasinya mungkin saya sukar bernafas. Saya reda. Insya-Allah kalau sudah keluar ICU ini mungkin saya akan berpuasa semula,” kata pemilik nama sebenar, Mohd. Hakim Lokman ini.

Menurut Bob dengan pertutur4n sangat lemah, walaupun Ramadan dan Aidilfitri ini mungkin tidak sempurna dan meriah bagi keluarganya namun beliau terus menaruh harapan untuk pulih sihat.

“Saya sendirian di hospital ini sebab isteri (Relawati Daud, 44) terpaksa tinggal di rumah dekat Kelantan untuk siapkan tempahan bubur lambuk buka puasa. Kalau dia ikut siapa nak buat tempahan lagipun itu sahaja sumber pendapatan kami sekarang.

“Selain itu kami jual serunding, sambutan baik juga. Saya harap anda semua akan mendoakan saya pulih dan kembali ke rumah secepat mungkin,” kata penulis lirik lagu popular, Taman Rashidah Utama.

Mereka yang ingin memberi sumbangan kepada Bob Lokman untuk membiayai kos rawatannya boleh berbuat demikian melalui akaun milik isterinya, Relawati Daud, 162348359386 – Maybank.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: Utusan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*