Pekerja Kena Mar4h, Chef Ammar ‘Sound’ Pembeli! Sampai P0lis Pun Datang!

Dalam bulan Ramadan tahun ini nama Chef Ammar adalah antara yang paling disebut oleh net1zen.

Hampir setiap hari, ada sahaja kejad1an yang berlaku di Kedai Nasi Arab Chef Ammar yang terletak di Bazar Ramadan Stadium Shah Alam.

Walaupun gerai hanya dibuka pada pukul 3 petang, pelanggan sudah mula beratur dari pukul 1 tengah hari.

Pekerja Chef Ammar Kena Mar4h, P0lis Pun Datang

Jika sebelum ini ada yang mervngut berkenaan harga Nasi Arab yang agak mah4l dan juga mengamvk kerana tidak dapat membeli juadah tersebut walaupun sudah beratur berjam-jam, kini satu lagi video tvlar Chef Ammar pula ‘naik angin’.

Tular di media s0sial dimana kelihatan Chef Ammar sedang bercakap dengan beberapa orang anggota p0lis.

Menurut pemilik video tersebut yang bernama mohdarizan kejadian itu berlakv kerana ada salah seorang pelanggan yang naik angin dengan pekerja Chef Ammar.

Mana tidaknya, t1ndakan pembeli yang tiba-tiba memar4hi stafnya hanya kerana memberikan kemudahan kepada ibu mengandung membuatkan ramai pihak bersetuju dengan respon dari tukang masak asal Palestin itu.

Video kejadian tersebut telah dir4kam dan dikongsikan oleh seorang pengguna TikTok dikenali sebagai Mohd Arizan dan ditonton lebih dari tiga juta viewers kurang dari sehari selepas dimuat naik.

@mohdarizan

Terbaik Cheff, kasi ajar sikit..

♬ original sound – Mohd Arizan


Pertahankan staf yang kena mar4h

Dalam video itu juga, Chef Ammar dilihat mempertah4nkan stafnya yang seakan sedang menang1s selepas dimarah1 seorang pengunjung kedai Nasi Arab itu.

Tindakan b1adap pembeli berkenaan dikatakan hanya disebabkan rasa tidak puas hati kepada staf tersebut yang memberikan ibu mengandung tempat duduk dan mendapat juadah dengan lebih cepat.

Justeru itu, beberapa pihak p0lis dilihat berada di situ untuk menenangkan keadaan agar tidak berlaku sebarang kejadian yang tidak diingini.

Bulan puasa mencabar betul buat Chef Ammar

Sehubungan dengan itu, menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet menyokong tindakan Chef Ammar yang ‘mengajar’ sedikit pembeli biad4p kerana tidak sabar untuk mendapatkan juadah di kedainya.

Mereka juga merasakan apa yang dilakukan oleh Chef Ammar adalah suatu perkara yang betul memandangkan ada pihak sesuka hati memarahi staf yang pastinya sama-sama penat melayani kerenah pembeli yang pelbagai ragam.

Macam-macam hal jadi

Terbaik Chef Ammar

Macam2 Dugaan Chef Ammar Berniaga

Utamakan Ibu Mengandung Pun Salah Ke?

Betulla Apa yang Chef Ammar cakap tu

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : TiTok @mohdarizan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*