Berbinti Kan Abdullah Bukan Halim, Biodata Myra Natasha Disel0ngkar Netizen, Rupa-Rupanya…,

Pendedahan pelakon dan pengacara Myra Natasya bahawa dia anak tunggal kepada Halim Othman mengundang pelbagai spekulasi berkaitan hal rumahtangga penyampai radio itu.

Lebih menjadi tanda tanya apabila biodata Myra, 27, yang sebelum ini menyertai pertandingan Dewi Remaja 2019/2020 tertulis nama sebenar Yusmyra Natasya Abdullah tersebar dan menjadi bualan netizen.

Tampil menjelaskan kekeliruan itu, Myra berkata, ibunya Yusnita Omar, 47, berkahwin dengan Halim, 56, di Thailand pada 1994 dan dia dilahirkan pada 1995.

Bagaimanapun menurut Myra, ibu bapanya mengambil keputusan untuk berc3rai empat tahun kemudian.

“Mengenai nama saya Yusmyra Natasya binti Abdullah… saya menggunakan ‘binti Abdullah’ kerana ibu bapa saya kahwin di Thailand.

“Bapa saya berkahwin sebelum dia menjadi seorang ‘public figure’ iaitu pada tahun 1994, mereka bercer4i ketika umur saya tiga tahun.

“Dia tidak mahu cerita sebab masa itu dia baru cerai dan baru mula dalam bidang seni, jadi dia kata tak perlu untuk cerita perkara yang bukan tentang kerjaya” ujarnya kepada mStar.

Difahamkan perkahwinan Halim dan Yusnita tidak didaftarkan di Malaysia.

Dalam pada itu ditanya mengapa mengambil masa yang lama mendedahkan hal itu, Myra berkata bapanya tidak mahu dia menggunakan jalan pintas untuk membina nama.

Namun, selepas beberapa kali membuat permintaan, Myra syukur Halim akhirnya bersetuju untuk membuka rahsia yang dipendam selama 27 tahun itu.

“Ini masa terbaik untuk memberitahu perkara itu, kalau dulu semasa saya berada dalam pertandingan pasti ada yang beranggapan saya ingin menumpang glamor atau guna cable.

“Saya umumkan sekarang sebab mungkin satu hari nanti saya akan berkahwin dan saya rasa tak elok andai harus terus berpura-pura.

“Saya pernah tanya kepada bapa jika orang tanya siapa bapa saya, boleh ke saya beritahu… dia kata okey cakap jelah. Saya terus rasa terharu dan menangis kerana itu bukan pertama kali saya minta kebenaran dia… mungkin kali ke 18.

“Mungkin sebab bulan Ramadan, hati dia akhirnya terbuka untuk berkongsi,” ujarnya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: Mstar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*