Isteri Tunku Mahkota Johor Bawa Bella Ke Legoland. Ini Pula Kata Darinya!

Isteri Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismamil Sultan Ibrahim, Che Puan Besar Khaleeda Bustaman berjumpa dengan remaja orang kur4ng up4ya(0KU) Sindr0m D0wn dikenali sebagai Bella di Taman tema Legoland Malaysia Resort. (LEGOLAND) Johor Bharu hari ini.

Che Puan Khaleeda dalam satu hantaran di laman Instagramnya berkata, ia merupakan satu pengorbanan besar dapat bertemu Bella dan rakan-rakannya.

“Adalah satu penghormatan besar untuk saya bertemu Adik Bella serta rakan-rakannya.

Semoga Adik Bella, rakan-rakan dan juga sekalian kanak-kanak di seluruh negara sentiasa dilindungi Allah SWT”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by YAM Che’ Puan Besar Khaleeda (@ymchepuankhaleeda)


Terdahulu, Che Puan Khaleeda pernah memaklumkan sedia membantu Bella mendapatkan keadilan yang sewajarnya selepas remaja itu did4kwa menjadi mangs4 penganiay4an sehingga mengalami keceder4an fizikal serta emos1.

Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim menawarkan khidmat peguamnya secara percuma bagi menjalankan arahan memerhati (watching brief) bagi k3s pender3an remaja orang kurang up4ya (OKU) sindr0m d0wn yang dikenali sebagai Bella.

Tunku Ismail menegaskan, akan menghubungi Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Rina Harun berhubung tawaran itu.

“Saya telah berhubung dan berbincang dengan peguam-peguam saya mengenai k3s p3nderaan Bella”.

“K3s ini sedang berjalan di Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur dan pihak penda4waan kerajaan sudah memulakan perbicaraan terhadap 0KT (orang kena tvduh) dalam k3s ini,” katanya menerusi hantaran di Facebook, semalam.

Remaja berkenaan yang ketiadaan ibu dan bapa sejak ditemui dan dijadikan anak angkat di Rumah Bonda, sebuah rumah kebajikan di Wangsa Maju yang diasas Siti Bainun.

Siti Bainun didkwa atas dua pertvduhan iaitu mengab4ikan dan meng4niaya Bella sehingga menyebabkan mang.sa mengalami kec3deraan fizikal serta em0si.

Pertuduh4n mengikut Seksy3n 31(1)(a) Ak.ta Kanak-kanak 2001 yang membawa hukvman maksimvm penj4ra 20 tahun atau den.da RM50,000 atau kedua-duanya, jika s4bit kes4lahan.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: Youtube

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*