Nampak Lebih Muda Daripada Usia Sebenar, Maria Farida Buat Netlzen Tk Senang Duduk

Datin Seri Maria Farida mendedahkan yang dia tidak tahu bagaimana ingin menjawab pertanyaan berulang kali daripada peminat mengenai rahsia awet mudanya.

Maria, 53, berkata, beliau tidak mengamalkan sebarang penjagaan makanan yang khusus, namun Iebih kepada menjalani hidup yang positif dan bersyukur dengan ‘kurniaan genetik’ yang dimilikinya.

“Jujurnya, saya bukannya jenis yang menjaga sangat. Mungkin saya bertuah kerana memiliki genetik sebegini daripada keluarga. Saya sendiri tidak ambil sebarang produk untuk melawan penuaan seperti produk antl-aging.

“Soya rasa rahsia awet muda ini mungkin diturunkan daripada ibu saya. Usia ibu sudah 70 tahun tapi ramai yang anggap usianya jauh lebih muda. Saya juga tidak merokok dan dalam masa yang sama, saya cuba untuk menjaga kesihatan dan selalu positif,” katanya kepada Gempak.

Diajukan soalan tentang harapan selepas menyambut ulang tahun kelahiran pada Mac lalu, Maria berharap agar dirinya sentiasa berada dalam limpihan Allah SWT.

“Soya berdoa agar Allah kurniakan kesihatan kepada saya, bebas daripada segala penyakit kronik. Saya harap ahli keluarga juga turut terhindar daripada segala musibah termasuk COVID-19, insya-Allah,” katanya lagi.

Menyambut kedatangan hari raya di ibu kota sahaja, Maria menjelaskan yang dia meraikan kehadiran lebaran secara sederhana.

“Untuk tahun ini, sambutan hari raya sederhana sahaja. Sebab vlrus COVlDl9 kan masih belum hilang sepenuhnya.

“Walaupun dah diberikan kelonggaran, tetapi saya masih lagi risau. Rumah terbuka pun kami tak buat tahun ini, hanya jemput keluarga terdekat sahaja.

“Saya masih takvt-takvt, nak keluar pun hanya untuk urusan penting. Alhamdulillah saya masih belum terjangkltl (COVlDl9). Cuma sebelum ini suami dan ibu pernah disahkan positif,” tutupnya.

Sumber : Gempak

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber :https://viralbollywoodnews.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*