“Sed1h Dengar Cerita Bvkan-Bvkan..” -Anita Sarawak Akhirnya Muncul, Ini Keadaan Terkininya!!

Sampai sekarang menyepi tanpa berita, ‘kehilangan’ Anita Sarawak menimbulkan pelbagai spekvlasi.

Namun segalanya terjawab selepas penyanyi itu ada menghubungi rakan baiknya, penulis hiburan Shuib Taib dan Roslen Fadzil pada awal Syawal lalu untuk bertanya khabar dan mengucapkan Salam Aidilfitri.

Dipetik melalui Murai, Roslen dan Shuib menerima panggilan telefon darinya awal Mei lepas.

Slen berkata kepada Murai, “Akhirnya sesudah 12 tahun berlalu, dapatlah Abang Slen mendengar suara yang sangat-sangat dirindui, Kak Nita dan suami, Abg Mahathir yang mengucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin, sambil bertanya khabar diri Abg melalui panggilan telefon kepada adiknya, Shuib Taib lewat petang smlm (waktu Malaysia).

“Saya terkejvt apabila Kak Nita sudi berbual dengan saya melalui telefon. Perkara pertama yang terlintas dalam fikiran saya, nak tanya bagaimana kesihatannya sekarang dan Alhamdulilah, Kak Nita dan Abang Mahathir dalam keadaan sihat.

“Dari suara Kak Nita sendiri sudah cukup membukt1kan Kak Nita kini sihat dan bahagia sekali.”

“Tidak banyak perkara sempat kami bualkan menerusi telefon, namun terdapat hal-hal peribadi yang saya tak dapat kongsikan kepada umum demi menghorm4ti permintaan Kak Nita.

“Perbualan yang amat bermakna itu sudah cukup menggambarkan kebahagiaan Kak Nita dan Abang Mahathir selama ini yang dig0sipkan dgn macam-macam cerita meng4rut.”


Slen menambah Kak Nita sed1h dengar khabar angin bukan-bukan mengenai dirinya dan suami.

“Sebelum ini dalam perbualan lain dengan Shuib, Kak Nita ada meluahkan rasa sed1h dan kecew4 setelah membaca artikel tempatan mengenai desas-desvs mengenai rumahtangganya. Malah beliau juga terkejvt dengan khabar angin mend4kwa dirinya sedang s4kit.”

Kak Nita juga sempat meminta menyampaikan salam dan ucapan Selamat Hari Raya kepada semua kenalannya di Malaysia.

“Rasa seronok sangat dapat bercakap dan mendengar suara Kak Nita yang dah bertahun-tahun tak jumpa.Terubat rindu ini!

“Mengakhiri perbualan kami, Kak Nita mengambil kesempatan mengucapkan selamat hari raya kepada semua kenalannya di Malaysia dan meminta semua mendoakan kesihatan yang baik. Alhamdulillah, semoga Kak Nita dan Abg Mahathir selamat dlm perlindungan Allah SWT.”

Semoga Anita Sarawak sentiasa sihat dan bahagia di mana jua dia berada. Mungkin satu hari nanti Kak Nita terbuka hati untuk muncul kembali.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : Cari

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*