Liza Hanim Seb4k, Sekali Jaclyn Victor Bongk4r Mesej Terakhir Arw4h Adibah Noor

Sejak semalam seluruh warga industri seni tanah air berdvka selepas mendapat perkhabaran yang mengejutkan serta menyedihkan apabila Allahy4rham Adibah Noor pergi buat selamanya.

Astro Gempak sempat berjumpa dengan dua orang rakan yang sering bekerjasama dengan arwah iaitu Liza Hanim dan Jaclyn Victor di satu rakaman program nyanyian semalam.

Menurut Liza, Adibah Noor seorang insan yang penuh dengan semangat positif dan kehilangannya amat dirasai lebih-lebih lagi arw4h meningg4l dunia akibat k4nser sama seperti bapa dan bapa mentuanya.

“Speechless tak sangka betul sebab tak dengar berita bila dia s4kit macam tak percaya.

“Saya tak rapat dengannya tapi bila saya bersama dia ketika sama-sama buat persembahan nyanyian dia selalu bagi positif vibes…tak kira orang baru atau sesiapa dia sentiasa welcome.

“Bagaimana pun apa yang membuat saya sebak dan terasa adalah dia pergi akibat k4nser sama seperti bapa saya. Amat memilukan,” katanya.

Sementara itu, Jaclyn Victor pula mendedahkan mesej terakhirnya bersama Adibah yang ketika itu ingin membantu seorang rakan industri seni yang sedang s4kit.

“Malaysia telah kehilangan satu permata yang sangat berharga, tak tahu ada lagi tak insan sehebat Adibah yang kita tahu mempunyai bakat besar dalam nyanyian, lakonan dan pengacaraan.

“Sebenarnya saya teringat mesej terakhir dia kepada saya yang bertanyakan mengenai seorang pemuzik yang tak sihat dan memerlukan pertolongan. Saya tak tahu ketika itu dia pun s4kit. Sedih…,” luahnya.

Adibah dilaporkan mengh3mbuskan nafasnya yang terakhir pada petang Sabtu di sebuah h0spital swasta di ibu negara selepas difahamkan menghidap peny4kit k4nser ov4ri.

Jenaz4h telah pun selamat dikebvmikan di Tanah Perkvbvran AU4, Keramat Kuala Lumpur kira-kira jam 11.31 pagi tadi.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber:GEMPAK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*