Innalillah!!Rafidah Ibrahim Kehilang4n Anak Tersayang Buat Kali Kedua

Setiap pasangan yang mendirikan rumahtangga sudah pasti inginkan cahaya mata kerana ia merupakkan satu anugerah yang cukup terindah dalam kehidupan. Namun, itu semua hanyalah satu perancangan.

Belum Ada Rezeki

Impian pelakon, Rafidah Ibrahim, 36, atau Fida untuk menimang cahaya mata sulung tidak kesampaian lagi apabila mengalami kegu.guran buat kali kedua, Jumaat lalu.

Innalillahhiwainnalillah hirojiun, Jumaat sebelum masuk waktu Maghrib, anak dalam kandungan saya, Abdullah bin Shahzemir yang berusia 4 bulan 7 hari telah pergi.

Petang dari jam 5 petang p.erut saya terlalu sa.kit dan saya sangkakan angin yang terlalu t.eruk dalam badan  terutama dibahagian bawah perut. Saya biarkan dan berehat walaupun s.akitnya hanya Allah saja yang tau.

Menurutnya, dia segera memanggil suaminya dan memberitahu ada sesuatu mahu keluar dan suaminya menyuruh membiarkan.

Petang dari jam 5 petang p.erut saya terlalu sa.kit dan saya sangkakan angin yang terlalu t.eruk dalam badan terutama dibahagian bawah perut. Saya biarkan dan berehat walaupun s.akitnya hanya Allah saja yang tau.

Sebelum masuk Waktu Maghrib dan sebelum berwuduk, saya berh.adas kecil, dan pada ketika tu terasa sesuatu ingin keluar, tulisnya. Menurutnya, dia segera memanggil suaminya dan memberitahu ada sesuatu mahu keluar dan suaminya menyuruh membiarkan.

Saya tadahkan tangan, pada waktu itu, ja.nin keluar di atas tapak tangan saya dan saya ada rasa sedikit pergerakan sebelum suami mem.otong tali pusat.

“Perasaan p4nik dan sedih tadi bertukar serta merta jadi gembira saat saya dan suami melihat keindahan ciptaan Allah itu walaupun belum sempurna tapi sudah cukup sifat,” katanya.

Menurutnya, jantina bayi tidak dapat dikenalpasti, namun mereka menamakannya Abdullah. J.enazah dike.bumikan di Tanah Perk.uburan Islam Ampang, bersebelahan k.ubur ar.wah ibu dan bapa Rafidah.

Dia dan suaminya, Shahzemir Shahzulkarib, 37, akur bahawa belum sampai lagi rezeki untuk memiliki anak.

“Saya mengalami pend.arahan ketika kandungan berusia lebih 10 minggu. Mungkin ak.ibat tekanan kerja dan kurang rehat menyebabkan r.ahim saya tidak kuat bertahan,” katanya ketika itu.

Komen Netizen:

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber:IG,rentasmalaysia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*