[VIDEO] Netizen Teruja Malaysia Dah Ada ‘Haunted Drive Thru’ Yang Pertama

Tak dinafikan, ada sesetengah orang sangat suka menonton filem seram malah ada juga yang akan berkunjung ke rumah hantu untuk menakutkan diri sendiri. Baru-baru ini pula, seorang wanita berkongsikan pengalamannya merasai sendiri haunted drive thru yang pertama kalinya diadakan di Malaysia.

Berbeza dengan rumah hantu, pengunjung hanya perlu duduk sahaja di dalam kereta sambil melalui cabaran ditakutkan oleh pekerja-pekerja yang memakai kostum hantu. Video yang dikongsikan itu juga tular dan menerima lebih tiga juta tontonan setakat ini.

Menerusi video yang tular itu, kelihatan wanita itu dan rakan-rakannya yang lain berada di dalam kereta untuk melalui haunted drive thru tersebut. Difahamkan, drive thru tersebut baru sahaja dibuka di Melaka dan menawarkan pengalaman dikejar atau dig4nggu dengan h4ntu dari luar kereta.

VIDEO:

@gadispurba 1st in malaysia…. Di alor gajah melaka.. seram sbb gelap.. then kena bukak tingkap.. bonet… pintu pn dorg bukak weh… naye laaa… #haunteddrivethrumelaka #haunteddrivethru #haunteddrive ♬ Dhat – From KKN Di Desa Penari – Kinanti & Madukina

Kelihatan beberapa pekerja yang memakai kostum hantu dan cuba menakutkan pengunjung yang berada di dalam kereta. Menurut wanita itu juga, mereka perlu membuka tingkap dan bonet kereta di sepanjang perjalanan itu untuk memudahkan para ‘h4ntu’ melakukan kerja mereka.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen turut sama tertarik melihat pengalaman yang dikongsikan ini. Malah ada yang turut berminat ingin merasai sendiri pengalaman di haunted drive thru ini yang sangat jarang untuk dijumpai di Malaysia.

“Ini kalau ada yang betul betul join sekali naya pak karim.”

haunted drive thru

“Nice gak ni. Macam mana nak bezakan h4ntu yang kerja kat situ dengan hantu yang betul?”

drive thru

“Kalau aku pergi mungkin lah takde perasaaan…”

komen

“Kalau tertekan minyak naya mat hahaha.”

tik tok

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber :HCL

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*