‘Terima kasih kerana mengaku, terima kasih kerana khi4nati dan putar belit fakta’ – Puteri Sarah Liyana

Kuala Lumpur : “Saya berterima kasih kepada Syamsul kerana akhirnya mengaku sudah berkahwin. Dalam masa sama, saya berterima kasih kerana mengkhi4nati saya dengan memutarbelit fakta sebenar apa yang berlaku. Tapi tak mengapa saya ada semua bukti membabitkan hvbungan mereka. Jadi kita tunggu di mahkamah.”

Itu kata pelakon, Puteri Sarah Liyana susulan pended4han video suaminya yang juga pengarah, Syamsul Yusof yang mengesahkan sudah berkahwin dengan Ira Kazar di Thailand, hari ini.

Puteri Sarah ketika ditemui berkata, sepatutnya Syamsul perlu bersikap lebih ‘gentleman’ dalam menangani isu rumah tangga yang disembunyikan sejak empat tahun lalu.

“Sebelum dia ajak saya balik rumah untuk berbincang saya nak tanya dia balik kenapa selama ini diam? Kenapa baru sekarang nak mempersoalkan? Dan siapa yang keluar rumah dulu?

“Kami serumah pun tak bercakap. Dia duduk terperap dalam bilik sedangkan isu dalaman rumah tangga sudah lama sejak saya tahu hvbungan dengan wanita itu. Kenapa ketika itu dia tidak cuba berterus terang dan menyelesaikan masalah ini?

“Kenapa dibiarkan berlarutan sampaikan dah kahwin pun saya tahu dari media sosial. Kenapa tak hubungi atau cari saya di rumah keluarganya saja. Jangan cakap saya tak cari sedangkan dia ‘block’ nombor telefon saya sejak setahun lalu.

“Tolonglah saya merayu jangan bermuka-muka atau bersikap naif dalam isu ini. Kita sudah matang dan kamu sebagai ketua keluarga sepatutnya lebih bijak dalam menangani masalah yang kamu cari,” katanya kepada Harian Metro.

Menurut Puteri Sarah, tudvhan Syamsul mendakwa dirinya keluar rumah dan membawa anak-anak tanpa keizinannya adalah tidak berasas sama sekali.

“Kalau anak-anak boleh beri kenyataan di mahkamah, mereka akan mengatakan ayah mereka yang banyak kali keluar rumah dan tinggalkan kami. Malah, mereka juga selalu bertanya kenapa ayah selalu tidak ada di rumah?

“Saya tidak lari ke mana-mana. Saya ada di rumah mentua dan sesekali di rumah mak ayah saya. Anak-anak juga di situ. Kenapa tak datang? Pernah ke datang? Malah ketika kami nak menunaikan umrah tahun lalu, adakah patut dia minta keluarga mentua membawa anak-anak pergi berjumpa dengannya.

“Sepatutnya dialah yang datang ke rumah keluarga untuk berjumpa anak-anak. Selama ini bukan saya tak nak berbincang, malah keluarga juga sedaya upaya menasihatinya.

“Tapi dia sendiri yang mengambil pendekatan untuk melarikan diri dari masalah ini. Bila dah kahwin, baru nak cakap semua ini. Lelaki yang selalu guna kuasa veto dengan perkataan ‘masih suami’ tapi gagal dalam nafkah batin sehingga mengganggu kesihatan mental isteri inilah yang buat Islam nampak buruk di mata masyarakat bukan Islam,” katanya.

Menurut Puteri Sarah, disebabkan keputusan Syamsul berkahwin dengan Ira di Thailand, isteri barunya itu melanggar perintah injuksi seperti yang telah difailkan tahun lalu.

“Saya dah pernah tanya banyak kali sama ada nak berkahwin dengan Ira ataupun tidak, tapi dia tidak meng4ku dan beberapa kali dia tidak mahu berkahwin dengan Ira.

“Kalau mengaku dari awal tidaklah saya perlu saya turun naik mahkamah dan pergi ke Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan untuk membuat laporan terhadap gangguan yang dibuat oleh wanita itu.

“Sekarang ini isteri baru anda sudah menghin4 mahkamah dengan melanggar perintah injuksi. Apapun saya jumpa isteri baru anda di mahkamah,” katanya.

Terdahulu, Syamsul membuat pengakuan menerusi video di Instagram mengesahkan dia sudah bernikah dengan Ira di Thailand, hari ini.

Syamsul berkata, pernikahan itu berwalikan bapa Ira yang juga pelakon veteran, Kazar Saisi.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: Harian metro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*