“Saya Tak Sentuh Karakter Peribadi” -Video Parodi Jadi Hiburan, Bekas Makanan Di Muka Paling Lawak!

TAMPIL dengan video parodi berb@ur sind!ran, pelakon dan pelawak Douglas Lim meng@kui seng@ja mengambil kesemp@tan dengan situasi semasa untuk dijadikan bahan jenaka yang menghiburkan.

Bagaimanapun menurut Douglas, 44, sebagai pelawak komedi stand-up, dia tidak mempunyai @genda tertentu termasuk andaian kon0nnya dia mahu menj@tuhkan individu tertentu menerusi jenakanya.”Ramai yang b0san, pen@t duduk rumah ketika PKP… jadi saya buat video untuk buatkan orang ketawa.

“Tapi kena ingat… sebagai seorang pelawak tujuan saya hanya satu iaitu untuk buat orang ketawa.

“Ramai orang fikir saya ada @genda sul!t, @genda tersendiri, ada tujuan lain… tapi sebenarnya tak ada pun,”

Sindiran berkaitan proses pendaftaran vaksin AstraZeneca juga menarik perhatian ramai.

Bermula dengan video menggunakan bekas makanan lutsinar sebagai prop menggantikan pelitup muka atau face shiIed, jenaka satira Douglas terus mendapat perhatian netizen

Ramai yang tahu bahawa video itu merupakan parodi @jukkannya terhadap bekas Pengerusi Bukan Eksekutif Prasarana Malaysia Bhd (Prasarana), Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman ketika sidang media susulan insiden kemalangan dua tren Transit Aliran Ringan (LRT).

Selain itu Douglas juga muncul dengan video bertajuk Kisah CucukMyAz yang menyentuh isv mas@lah pada laman web ketika pendaftaran vaksin AstraZeneca serta Essential Services Hotline berhubung kategori perkhidmatan perlu yang diberi kebenaran untuk beroperasi semasa tempoh PKP dikuatkuasakan.

Bercerita mengenai penghasilan satira s!ndiran, Douglas berkata sebagai pelawak dia berpegang kepada prinsip untuk tidak menyentuh mengenai karakter atau keperibadian seseorang.

“Kadang-kadang orang sal@h faham hingga menyebabkan saya sering ditanya tentang video yang dibuat itu untuk sak!tkan hati siapa?

“Kami meny!ndir perbuatan, bukan s!ndir orang. Itu definisi yang perlu diketengahkan dan difahami.

Antara komen netizen berhubung video parodi yang dihasilkan Douglas.

“Kebanyakan pelawak kalau buat lawak s!ndiran… fokusnya adalah pada kelakuan dan perbuatan, bukan kepada individu. Saya tidak akan sentuh karaker dia secara peribadi,” katanya.

Tambah Douglas dia begitu gembira apabila menerima reaksi positif daripada orang ramai selepas berkongsi video-video berkenaan di media sosial.

“Saya terima banyak DM (mesej langsung) dan komen menyatakan mereka jadi tidak bermaya kerana kena duduk. Tapi kini mereka sedikit gembira kerana ada bahan untuk hiburan.

“Majoriti 95 peratus terhibur, hanya 5 peratus yang rasa ters!nggung dan tak pvas hati. Saya tak boleh nak jaga hati semua orang,” katanya.

TONTON VIDEO!

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! GK

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @GengKepoh

Sumber : Mstar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*