“Gadis ‘0key’ Letak H4ntaran RM500,” Jaga S0lat Antara Sy4rat Untuk Bakal Suami

Sebelum berkahwin, soal wang hantaran menjadi antara perbincangan kedua-dua belah pihak supaya boleh mencapai kata sepakat. Kalau jumlah setinggi langit, agak ‘sak1t’ bagi si lelaki untuk mengumpulnya.

Mungkin tidak mahu membebankan bakal suami, seorang gadis ini menyatakan ‘okey’ sahaja sekiranya menerima nilai RM500 sebagai wang hantaran untuk majlis pernikahannya.

Menerusi sebuah video di platoform TikTok, bagaimanapun Alyaa Azlan meletakkan beberapa syarat untuk calon suaminya bagi memenuhi kriteria yang diingini.

@nleliyyy_

Em 🥺 l##fyp

♬ เสียงต้นฉบับ – M3

Menulis kapsyen pada video, gadis berasal dari Kelantan itu antaranya mahu seorang bakal suami yang menjaga solat, bertanggungjawab dalam memberi nafkah serta tidak mempunyai personaliti pan4s bar4n.

Hantaran RM500 pun ok, tapi…

Video berdurasi 19 saat tersebut meraih 1.2 juta tontonan dan hampir 6,000 komen warganet yang tertarik untuk berkongsi pendapat masing-masing.

Rata-rata terutamanya kaum lelaki meluahkan rasa ‘leg4’ kerana masih terdapat wanita yang tidak keterlaluan dalam menetapkan nilai wang hantaran selain mendoakan Alyaa agar dipertemukan jodoh yang baik.

Kan best macam ni…

RM20k pun takpe ni sebab…

Keluarga boleh ke terima?

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : FIONA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*