Caprice minta ‘standby’, foto imej ser4m cetus tanda tanya – “Bersedia utk kebenaran Malaysia”

NAMPAKNYA penyanyi rap Caprice terus-menerus mencetuskan tanda tanya tentang isu kebenaran yang diperkatakannya sejak dua minggu lalu.

Tapi kali ini tindakan Caprice atau Ariz Ramli, 33, dilihat sedikit agresif dan membimbangkan apabila dia berkongsi foto imej seram.

“Bersedia untuk kebenaran Malaysia. Persiapkan diri anda. Ia akan datang.

“Iblis berbohong, berpura-pura, dan memberikan janji-janji manis.

Caprice dan Ebit turut dikatakan berdepan masalah ketika mereka mengadakan pertemuaan di Mesir.

“Tetapi Allah adalah perancang terbaik. Masanya sudah hampir,” katanya.

Bagaimanapun tidak dapat dipastikan mesej yang cuba disampaikan Caprice di sebalik foto dann kata-kata berkenaan.

Umum mengetahui Caprice terlibat dalam konflik antara personaliti dakwah Ebit Lew membabitkan misi kemanusiaan ke Gaza, Palestin.

Siapa yang jumpa Caprice di hotel? Semua menjadi teka teki netizen.

Caprice turut muat naik 1 video terbaru menceritakan apa rancangan dia dan apa yang terjadi pada dia malam semalam.

Secara kebetulan peringatan Caprice itu muncul ketika netizen digemparkan dengan dua klip video aksi tidak sopan membabitkan seorang lelaki mirip dermawan itu.

Video tersebar… benarkah ada usaha j4tuhkan Ebit Lew

ISU mengenai misi kemanusian pendakwah, Ebit Lew ke Gaza baru-baru ini bagaikan tidak berkesudahan.

Ketika ia masih hangat diperkatakan, timbul pula satu isu lain yang seolah-olah menunjukkan ada usaha pihak-pihak tertentu untuk menjatuhkan beliau.

Terbaharu, tular video memaparkan seorang individu mirip pendakwah itu yang sedang melakukan aksi tidak sopan di atas katil.

Semakan di Twitter dengan carian kata kunci ‘Ebit Lew’ turut membawa kepada penemuan beberapa tweet yang seolah-olah sedang memperkatakan isu itu.

Bagaimanapun, usaha mStar untuk mendapatkan penjelasan daripada Ebit masih tidak berhasil.

Semakan di Twitter menggunakan carian kata kunci nama ‘Ebit Lew’ pada Isnin petang.

Untuk rekod, nama pendakwah itu panas apabila penyanyi rap Caprice mengumumkan akan membuat satu pendedahan mengenai misi kemanusiannya ke Gaza baru-baru ini.

Isu itu semakin panas apabila aktivis badan bukan kerajaan (NGO) di wilayah bergolak itu, Muhammad Nadir Al-Nuri tampil membuat beberapa dakwaan ke atas pendakwah itu sebelum Ebit sendiri tampil membuat penjelasan menerusi sesi live pada Jumaat lalu.

‘Saya maafkan semua yang memfitn4h, menj4tuhkan saya’ – Ebit Le.w

PETALING JAYA: “Saya benar-benar maafkan dari hati semua yang memfitn4h dan menj4tuhkan saya. Saya maafkan semua yang pernah panggil saya sy4itan, d4jjal, b4bi, bod0h, penungg4ng dan lain-lain”.

Demikian tulis Ustaz Ebit Le.w dalam catatan terbaharunya di Facebook hari ini.

Beliau kemudiannya menulis: “Saya maafkan sesiapa sahaja yang telah menyakiti arwah ayah saya, bidadari saya dan anak-anak saya. Saya maafkan semua. Kita semua sebuah keluarga sampai bila-bila. Saya dengan ini dari hujung rambut sampai hujung kaki minta maaf pada sesiapa sahaja yang langsung atau tak langsung atas apa yang berlaku ini. Niat saya hanya nak menjelaskan tuduhan terhadap saya. Saya minta maaf pada semua”.

Ustaz E.bit Le.w turut berpesan pada diri sendiri dan semua supaya bersatu hati dan bersama berdoa supaya Allah angkat musib4h C0vid-19 ini.

“Semoga Allah beri kekuatan pada barisan hadapan dan semua yang ditimpa viru.s ini sem.buh. Berat keadaan negara kita semua. Sedang kita berselisih begini ramai orang miskin dan anak yatim lapar. Ramai hilang kerja dan tempat tinggal. Tanyalah khabar jiran dan keluarga terdekat. Bila dua orang berselisih keduanya tidak untung. Tapi yang untung ialah sy4itan.

“Sekali lagi saya minta maaf. Doakan saya ya. Cukuplah sampai sini. Ya Allah jika ada pahala untuk semua yang berlaku ini saya hadiahkan semua pahalanya buat mak ayah saya,” katanya

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*