“Pendirian Saya Tldak Berubah..” -SyedSaddlq Balas ‘Salam’ Yasln SuIaiman

Penyanyi nasyid dan komposer terkenal, Yasln Sulaiman hari ini dihadapkan ke Mahkamah Sesyen dan Majistret Petaling Jaya di atas dua pertuduh4n iaitu menanam 17 pokokGan,ja dan menged4r da,d4h jenis sama minggu lalu.

Penyanyi itu dilaporkan akan ditudvh mengikut sekksyen 39B dan 6B AktaDad4h Berbhaya 1952. Sebaik tiba di mahkamah, Yasin yang diiringi pegawai polls sempat berkata kepada media agar menyampaikan salam kepada ahli Parlimen Muar, Syed Saddiq.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Syed Saddiq (@syedsaddiq)


Dia memohon agar Syed Saddiq segerakan kelulusan kanabis untuk tujuan perubatan di Parlimen. Memberi respon balas kepada ‘salam’ itu, Syed Saddiq menerusi satu hantaran di lnstagram mendoakan agar Yasin mendapat pembelaan yang terbaik di mahkamah.

Beliau berkata pendiriannya tidak berubah iaitu kerajaan sepatutnya meluluskan kanabis untuk tujuan perubatan. Dalam hantaran itu beliau turut menyertakan ucapannya di Parlimen mengenai isu ini.

Sumber : Ohmedia

Sebelum ini, “Polls tldak akan tolak ansur dengan mana-mana individu yang terlibat d4dah tldak kira latar belakang sama ada ustz, penjawat awam atau orang poIitik.”

“Kita akan tangkap, buka kertas slasatan dan hantar ke AGC untuk tindakan lanjut,” katanya kepada pemberita pada sidang akhbar di Ibu Pejabat Polls Kontinjen (IPK) Selangor pada Ahad. Beliau berkata demikian ketika mengulas penahanan seorang bekas penyanyi nasyid dan komposer berusia 47 tahun bersama 17 pasu pokok g4nja yang dipercayai ditanam sejak dua bulan lalu di kediamannya di Kota Damansara, Petaling Jaya

Komen Netizen:

 

Sumber : RK

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber:https://www.viralmy.me

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*