Selepas kongsi lakaran 6 sosok p3nyihir, pemuda gelar diri ‘pawang diraja’ mohon maaf pada Kazim Elias… tapi tak maafkan siapa kvtuk, h1na dirinya!

SEORANG lelaki dikenali sebagai Neo Pawang Diraja tular selepas berkongsi lakaran wajah enam individu yang didakwa meny1hir dan melakukan kh1nat ke atas Datuk Mohd Kazim Elias.

Bagaimanapun, dia pada Isnin malam tampil memohon maaf kepada pendakwah itu dan mengakui sudah memadam video lakaran berkenaan yang dimuat naik ke akaun media sosial miliknya.

“Assalamualaikum, Alhamdulillah saya menerima respons daripada Datuk Ustaz Kazim Elias di dalam page Facebook peribadi beliau, memohon agar saya menghapuskan atau memadam sosok lakaran yang saya buat di dalam video saya yang telah tular baru-baru ini.

“Dengan rela hatinya saya telah pun menghapus dan memadam segala video tersebut baik di Facebook dan akaun TikTok saya. Dan saya memohon seribu kemaafan kepada Ustaz Kazim Elias dan saya sangat menghormatinya.

“Apa-apa pun saya tetap menghormati Datuk Ustaz Kazim Elias. Di sini saya membuat lakaran tersebut dan buat video bukan kerana peribadi atau niat-niat tertentu di mana saya hasilkan lakaran itu atas permintaan ramai yang menyuruh saya membuat lakaran tersebut. Itu sahaja,” ujarnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)


Mendakwa dirinya sebagai perawat, pelukis alam ghaib dan pengamal rawatan tradisional alternatif Islam, Neo berkata dia turut dikec4m gara-gara video lakaran berkenaan.

“Jadi kepada yang mengutuk, menghina, mencaci maki dan menghukum saya sesat dan kafir… Alhamdulillah satu rahmat buat saya, dan apa saya ingin maklumkan, saya tidak akan maafkan individu-individu tersebut, baik dunia mahupun akhirat.

kazim1

Kazim baru-baru ini mendedahkan dia sudah lama mengalami s4kit misteri.

“Sekali lagi saya ucapkan ribuan maaf dengan tindakan saya melakar lakaran-lakaran tersebut,” ujarnya yang memiliki 160,000 pengikut di TikTok.

Dalam video yang telah dipadam, Neo berkata lakaran berkenaan tidak berniat menuduh sesiapa sebaliknya sebagai peringatan agar orang ramai berwaspada dalam kehidupan mereka.

“Lakaran yang saya kongsikan adalah sebuah lakaran ghaib yang terhasil dari gerak yang maha kuasa. Di sini saya bukan ingin menuduh atau memfitnah sesiapa, dan saya tidak kenal sosok-sosok yang berada dalam lakaran tersebut.

Dengan rela hatinya saya telahpun menghapus dan memadam segala video-video tersebut baik di Facebook dan akaun TikTok saya.

NEO PAWANG DIRAJA

“Kita hendaklah sentiasa berwaspada terhadap sesiapa pun, mahupun yang berperwatakan alim dan sebagainya kerana manusia ini rambut sama hitam, tetapi hati hanya Allah yang tahu.Tidak lari dari perasaan hasad dengki, iri hati,” ujarnya.

Untuk rekod, mStar pada 18 dan 19 Mei lalu melaporkan Kazim sedang menghidapi sakit misteri sehingga mengganggu emosi serta kehidupannya.

neo2

Neo memiliki 160,000 pengikut di TikTok.

Antara yang dilalui termasuklah simptom gatal, pedih, tidur terganggu, luka dengan sendiri serta mengalami pendarahan secara tiba-tiba.

Dedah Kazim dalam posting Facebook, dia sudah banyak mendapatkan rawatan, namun masih belum sembuh.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber:https://www.mstar.com.my

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*