Akhirnya! Ini Hukum4n Bakal Diken4kan Terhadap Ira Kazar Sekira Didapati Ganggu Puteri Sarah

Umum sedia maklum mengenai ganggu4n orang ketiga dalam rumah tangga Puteri Sarah suaminya, Syamsul Yusof sehingga pelakon itu terpaksa mengambil tindakan undng-undng.

Berhubung k0nflik tersebut, seorang peguam syarie bernama Nurul Atikah tertarik bagi mengulas lanjut dengan memberikan pandangan dan fakta serta hukum4n menanti si pelaku.

Menerusi satu perkongsian di laman Instagram, Nurul Atikah meneg4skan bahawa menganggv rumah tangga seseorang adalah satu kesalahan jenay4h sehingga boleh berdepan hukvman penjar4.

“Gangguan dari pihak ketiga adalah di bawah bidang kuasa pendakwa kerana ianya merupakan satu kesalahan JEN4YAH sy4riah. Ya! Mengganggu rumahtangga orang lain adalah satu JEN4YAH ya,” tulisnya.

Nurul Atikah berkata, tindakan ‘mengg4ngu’ itu mungkin dianggap puas bagi si pelaku tetapi terdapat undng-undng yang sedia ada khusus untuk golongan ‘kaki sond0l’.

“Nampak seronok ganggu rumahtangga orang, seronok jadi skandal, seronok main-mainkan isteri teman lelaki yang merupakan suami orang…

“…tapi kalau disabitkan kesal4han gangguan dari pihak ketiga boleh dikenakan hukuman PENJAR4 atau DENDA atau SEBTAN atau mana-mana kombinasi hukum4n,” katanya.

Malah, dia turut mempersoalkan sekiranya berbaloi menjadi orang ketiga kerana perbuatan itu hanya menjejaskan rekod kehidupan apatah lagi memiliki sejarah dimasukkan ke dalam penjar4.

“Bayangkan dimasukkan penjar4 hanya kerana sebab menganggu rumahtangga orang?! Berbaloi ke? Habis reputasi ada rekod dipenjar4kan.

“Mahkmah Syariah sekarang dah makin ke hadapan, jangan merendah-rendahkan mahkmah syariah. Dulu orang selalu kata, hukvman kat mahkmah syariah denda sahaja, bawa je duit nanti,” ujarnya.

Pada akhir penulisan, Nurul Atikah turut menasihati kaum wanita supaya tidak melakukan perbuatan kej1 kerana tiada apa perlu dibanggakan sekiranya berjaya mer4mpas dan mer0sakkan kebahagian orang lain.

“Jangan merosakkan diri sendiri hanya untuk keseronokan sementara. Jangan mengan1ayai orang lain tambah-tambah sama-sama gender perempuan yang mana patutnya lebih memahami.

“Jangan normalisasikan dan banggakan yang anda adalah seorang skand4l suami orang. Mana sikap perempuan Melayu yang penuh dengan sifat malu. Baliklah kepada fitrah asal kita,” tambahnya.

Terdahulu, pelakon berusia 37 tahun itu nekad memfailkan tindkan di Mahkmah Sesyen Kuala Lumpur dan dua aduan di pejabat agama terhadap wanita dikenali sebagai Ira Kazar yang didkwa menganggv rumah tangganya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : Instagram Nurul Atikah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*