“Sedangkan Dia Nak Beli Ubat Dan Makan Pun Tiada Duit..” Didie Alias Dah Tahu Cerita Sebenar!

Polemik yang melanda pelakon senior, Halimatussa’diah Mohd Daud atau lebih dikenali dengan panggilan Mak Wan Latah dengan bekas pembantu peribadinya mungkin akan berakhir tidak lama lagi apabila kes berkenaan kini dalam penelitian pihak berkuasa dan juga mhkamah.

Didie berkata, dia sudah pun bertemu dengan Mak Wan beberapa minggu lalu dan telah mendengar cerita sebenar dan segala hal yang berkaitan dengan 1su daripada mulut dramatis itu sendiri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Didie Alias (@ladydidiemsia)

“Saya sendiri minta dia bercerita kepada saya kerana dalam ramai-ramai kawan artis, tiada siapa pun yang ambil tahu hal berkaitan dirinya.

“Alhamdulillah, saya sudah pun dapat cerita sebenar tentang 1su berkenaan, A sampai Z. Selepas saya dapat cerita sebenar, saya akan selamanya menyebelahi Mak Wan. Sebab kita ada bukti. Sebagai contoh, bukti duit keluar masuk dari bank yang diuruskan oleh pihak berkenaan.

“Ya mungkin Mak Wan tahu dia keluarkan untuk apa, tapi benda tu tak dapat. Sedangkan dia nak beli ubat dan makan pun tiada duit. Kenapa mesti kau ani4ya dia macam tu? Dan kenapa kau mesti create content yang menjatvhkan reputasi dia? Apa yang kau dapat sebenarnya?,” katanya ketika dihubungi Gempak.

Didie berkata, bekas pembantu peribadi Mak Wan ada meminta untuk berjumpa, tetapi dia selesa untuk berjumpa dengan Wan Wan terlebih dahulu.

“Memang dia ada ajak jumpa, siapa panggil saya pengecvt. Tapi kau siapa? Sebab tu saya memilih untuk berjumpa dengan Mak Wan dulu,” katanya.

Dalam masa yang sama, Didie turut berkongsi perkembangan terkini Mak Wan yang sudah pun dipanggil oleh pihak berkuasa untuk memberikan keterangan lanjut mengenai 1su berkenaan.

“Mak Wan telah dipanggil oleh pihak p0lis di Balai Polis Taiping, Perak pada Selasa. Dan setahu saya, k3s ini akan dibawa ke mhkamah pada 28 Julai ini. Sebagai yang rapat dengan Mak Wan, saya akan teruskan pantauan.

“Saya harap agar kita dapat doakan bahagian Mak Wan selesai dengan cepat. Kita minta pihak berkuasa untuk mengadili hal ini dengan saksama. Sebab bukti semua dah ada. Orang lain pun tak nak bantu dia, persatuan pun… di mana merek? Jadi siapa lagi nak bantu kalau bukan kita?,” tutup Didie.

Terdahulu, bekas pembantu peribadi Mak Wan Latah mendedhkan sikap sebenar bekas majikannya yang dikatakan sebagai p4nas bar4n dan suka membuat cerita.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : instagram zahirahmacwilson

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*