“Kami Reda Dgn Ketentuan Ini..”- Pelakon Veteran Ahmad Tajuddin Dikejarkan Ke Hospital Dan Kini Disahkan..

Pelakon veteran, Hisham Ahmad Tajuddin, 76, kini kritikal akibat jangk1tan kvman dalam p4ru-p4ru dan dir4wat di Hospital Shah Alam sejak semalam.Anaknya, Aqeela Mohd Hisham, 26, berkata, bapanya dikejarkan ke hospital malam semalam selepas tahap oksigen semakin menurun.

Aqeela berkata, Hisham mula batuk-batuk pada Isnin lalu dan dia tidak menyangka bahawa keadaan kesihatannya akan menjadi makin tervk.“Abah tak ada mas4lah kesihatan sebelum ini terutamanya berkaitan p4ru-p4ru kerana dia bukanlah per0kok. Memang dia seorang yang sihat.

“Isnin lalu, dia mula batvk dan kami sekeluarga ingatkan ia batvk biasa. Hari ketiga, dia mula batvk dan keluarkan k4hak yang banyak.“Setakat itu, dia hanya makan ubat batvk dan tak pergi ke klinik lagi. Kelmarin, dia mula reb4h dan seperti p1tam, tapi masih lagi sedar.

“Semalam, sepupu saya datang ke rumah dan memeriksa tahap oksigen abah. Rupanya, tahap oksigen abah terlalu rendah dan kami pun hubungi ambulan,” katanya.Aqeela berkata, bapanya juga tidak pernah dijangk1ti Cov1d-19 sebelum ini dan sudah mengambil sunt1kan vaks1n dan dos pengg4lak.

“Kalau kami bawa dia berjalan-jalan pun, dia memang bertenaga dan tak pernah sak1t kaki atau apa. Memang dia sihat. Jadi, bila berlakunya perkara ini, ia memang sangat mengejvtkan kami sekeluarga. Namun, kami reda dengan ketentuan ini,” katanya.Hisham adalah pelakon yang aktif dalam arena drama dan filem tanah air sekitar 1980-an dan kini, pesara kerajaan itu banyak menghabiskan waktu di rumah bersama keluarga.

Antara filem dan drama lakonannya ialah Tsu Feh Sofiah, Wira Angkasa, Hanny, Putera, Black Maria, Dalam Hati Ada Cinta, Tanah Kubur, Tok Ayah dan banyak lagi. Sumber: Metro

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : https://info.rentasasia.com/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*