“Can We Stop Making Fitnah Like This. Saya Buat Salah, Tapi..” Influencer Syamimi Didakwa Body Shaming?

Kecoh sekarang ini di setiap platform media sosial berkenaan seorang influencer popular, Syamimia membuat video penjelasan kenapa dirinya tidak membuat sebarang perkongsiaan ataupun awareness mengenai isu Palestin-Israel.

Oleh kerana membuat video penjelasan tersebut, teruk pempengaruh terbabit dikecam ramai, dimana ada yang berkata Syamimia ‘try hard’ untuk memberi alasan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nur Syamimia (@syamimia_)


Belum pun reda dari kontroversi ini, timbul pula dakwaan tentang wanita tersebut yang suka mengkritik tubuh orang lain dan suka mengeluarkan kata-kata yang tajam.

 

Setelah menyedari dakwaan ini, Syamimia tidak membiarkannya begitu saja dan meminta individu tersebut untuk berhenti menuduhnya dengan tuduhan yang dapat menimbulkan kebencian di kalangan orang ramai.

Influencer itu menyedari kesalahannya dalam mengunggah video penjelasan, tetapi ini tidak bermakna individu tersebut boleh dengan bebas menyebarkan cerita palsu.

Malahan, Syamimia meminta individu tersebut untuk memberikan penjelasan yang jelas apabila dia memanggil individu tersebut dengan sebutan ‘gemuk’. 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Slamber Media

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*