Menang!s Tak Nak Main Telefon Lagi Lepas Tengok Mata Leb@m

Tidak dinafikan sesetengah kanak-kanak moden kini, ketag!h terhadap telefon bimbit yang menawarkan pelbagai aplikasi yang berjaya menarik perhatian mereka.

Bagaimanapun, ibu bapa sepatutnya mengawal perkara ini agar tidak memberikan kes@n yang negat!f terhadap pertumbuhan kanak-kanak ini.

Ketagih main telefon bimbit

Seperti video tular dikongsi oleh seorang ibu dikenali sebagai Nikiysaa di laman TikTok, menceritakan alternatif yang dilakukan olehnya bagi mengelakkan anak lelakinya daripada menjadi ketag!h akan gajet-gajet ini.

Kisahnya bermula, apabila anaknya sedang nyenyak tidur dan dia bertindak ‘menc0nteng’ di bahagian mata anaknya dan ia seolah-olah memberikan kes@n leb@m terhadap kelopak mata anaknya itu.

Anak korang macam mana lockdown ni? Ni asyik nak tengok 24 jam telefon.

Susulan daripada itu, anaknya yang baru sahaja bangun daripada tidur terus menang!s setelah melihat matanya yang hitam akibat contengan ibunya. Apa yang lebih melucukan, apabila si ibu sempat menawarkan telefon bimbitnya kepada si anak namun, si anak kelihatan begitu ‘t@kut’ dan terus menang!s. Aduh buat hal lah adik!

Kan dah dapat tu. Terus tak nak tengok telefon lagi dah.

Video penuh:

Bagus idea tu!

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! GK

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @GengKepoh

Sumber : Oh Bulan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*