Lama berdiam diri, Caprice ak1hirnya tvnjuk perkara ini

PETALING JAYA – “Air mata dan kopiah itu tidak boleh selamatkan kamu lagi dah.”

Demikian kata aktivis kemanusiaan dan penyanyi rap, C4price yang memaklumkan terlalu banyak ug.utan diterimanya apabila fitn4h semakin berleluasa.

“Saya tak boleh berdiam diri lagi dah. Terlalu banyak ugutan diterima. Jadi, terpulanglah.

“Kita akan terangkan satu per satu dan pertahankan diri daripada setiap tud.uhan. Fitn4h merupakan satu jen4yah dalam Islam dan lagi ter.uk daripada membu.nuh.

“Insya-Allah, nanti kalian akan dapat lihat dan faham mengapa saya sangat terl.uka dan mengapa selama ini, satu Malaysia kena ti.pu,” kata pelantun lagu Lenglui itu menerusi satu muat naik video terbaharu dalam Instagram.

CAPRICE berkongsi luahan rasa kec.ewa tentang fitn4h yang semakin berleluasa menimpa dirinya dalam satu hantaran status dalam Instagram.


Caprice atau nama lengkapnya, Ariz Ramli, 33, sekali lagi tampil mempersoalkan kewajaran dan menafikan isu dirinya menepis tangan Ustaz Ebit Lew ketika mereka bertemu sekitar awal Julai lalu di Mesir seperti didakwa pendakwah bebas berkenaan dalam sesi siaran langsung Instagram atau IG Live baru-baru ini.

Dalam video itu, Caprice juga berkongsi tangkap layar perbualannya dengan pendakwah kesayangan negara itu yang memperlihatkan dirinya meminta keizinan daripadanya memuat naik video perjumpaan mereka sebelum ini.

Dalam perkembangan lain P0lis akan mengeluarkan kenyataan dalam sedikit masa lagi

Sejak beberapa hari lalu, kecoh di media sosial dakwaan penularan sebuah video tidak sen0noh dan gangguan seksu4l membabitkan seorang pendakwah popular.

Terbaru, memetik laporan Malaysia Gazette, Polis Diraja Malaysia (PDRM) akan meneliti dakwaan tersebut sehingga mencetu,skan pelbagai speku.l4si dalam kalangan warganet.

Menurut Pengarah Jabatan Sias4tan Jen4yah Bukit Aman, Datuk Seri Abdul Jalil Hassan, pihaknya akan mengeluarkan satu kenyataan dalam masa terdekat namun tidak mahu mengulas lanjut berhubung perkara itu.

Sehingga kini, dakwaan itu masih menjadi persoalan ramai apatah lagi terdapat golongan aktivis, penceramah dan asatizah rancak memuat naik posting di Facebook seolah-olah memberi bayangan ada kaitan dengan dakwaan tersebut.

Bagaimanapun, setakat ini tiada sebarang penafian dan dakwaan yang tampil dijelaskan oleh pihak-pihak tertentu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*